GUA MUSANG: Seorang pengawal keselamatan maut apabila motosikal ditungganginya merempuh babi hutan di Kilometer 17 Jalan Gua Musang-Jeli, dekat sini, malam tadi.

Mangsa, Norafandi Noradin, 37, berasal dari Jalan Masjid Razaleigh yang cedera parah di kepala, meninggal dunia ketika menerima rawatan di Hospital Gua Musang (HGM).

Ketua Polis Daerah, Superintendan Mohd Taufik Maidin, berkata kejadian itu berlaku kira-kira jam 7.30 malam ketika mangsa dalam perjalanan ke tempat kerja di Sekolah Kebangsaan (SK) Sungai Terah.

“Ketika mangsa melalui jalan itu tiba-tiba seekor babi hutan yang keluar dari dalam semak terus melintas dari arah kiri ke kanan jalan.

Seorang pengawal keselamatan, Norafandi Noradin, 37, maut apabila motosikal ditungganginya berlanggar babi hutan dalam kejadian di Kilometer 17 Jalan Gua Musang-Jeli. – Foto Ramli Ibrahim
Motosikal ditunggangi Norafandi Noradin, 37, yang maut akibat berlanggar babi hutan dalam kejadian di Kilometer 17 Jalan Gua Musang-Jeli. – Foto Ramli Ibrahim

“Kerana jarak terlalu dekat, mangsa tidak dapat mengelak dan motosikal ditungganginya melanggar babi hutan itu.

“Berikutan kejadian itu, mangsa terjatuh dibahu jalan bersama motosikalnya menyebabkan kecederaan parah di kepala, dan dikejarkan ke HGM,” katanya.

Mohd Taufik berkata, mayat mangsa kemudiannya dibawa ke bilik forensik HGM untuk bedah siasat.

Katanya, kes itu disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 – berita harian