PUTRAJAYA: Ramai wartawan telah pun memenuhi sekitar kawasan bilik mayat Hospital Putrajaya ketika pihak berkuasa terus menjalankan siasatan mengenai bagaimana Kim Jong-nam dibunuh.

Jong-nam, abang tiri kepada pemimpin Korea Utara, Kim Jong-un meninggal dunia selepas diserang di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur2 (KLIA2) pada Isnin.

Media tempatan dan antarabangsa, yang mana sesetengah daripada mereka telah ‘berkampung’ di sini sepanjang malam, masih dihalang daripada memasuki kawasan bilik mayat, dengan pengawal keselamatan hospital membuat sekatan di pintu masuk.

Ketua Polis Daerah Sepang, Asisten Komisioner Abdul Aziz Ali dilihat tiba di rumah mayat dengan sebuah kereta bersama pasukan penyiasat dan polis pengiring sekitar jam 8 pagi Rabu.

Jong-nam dipercayai telah dibunuh oleh dua perisik wanita yang menyerangnya dengan cara menyimbah racun sebelum beliau mahu mengambil penerbangan ke Macau.
Jong-nam, 45, terbunuh apabila dua wanita itu menyimbah mukanya, dipercayai dengan bahan kimia di balai berlepas lapangan terbang itu kira-kira pukul 9 pagi Isnin.

Wanita itu kemudian menaiki teksi dan melarikan diri.
Jong-nam dipercayai tiba di Malaysia dari Macau pada 6 Februari dan mahu meninggalkan negara ini apabila dia diserang oleh perisik wanita tersebut.
Read more at http://www.mstar.com.my/berita/berita-jenayah/2017/02/15/wartawan-bilik-mayat-putrajaya/#85Sf1TJERxwGrbSv.99